Τα εθνικά πάρκα της Ελλάδας : χλωρίδα, πανίδα, τοπία, ιστορία, σπορ, διαδρομές, κλίμα, αξιοθέατα, διαμονή, χάρτες - Σφήκας, Γεώργιος, 1939- (Explorer, 2002)
Ένας διαφορετικός τουριστικός οδηγός, που βοηθά τον αναγνώστη να γνωρίσει και να εκτιμήσει τη μοναδικότητα της ελληνικής φύσης. Από τις Πρέσπες και τον Έβρο ως την Κρήτη, ο φυσικός κόσμος της χώρας μας ξεδιπλώνει τις ιδιαιτερότητες και τη χάρη του. Στον τόμο αυτόν παρουσιάζονται αναλυτικά τόσο τα δεκατρία ήδη κηρυγμένα Εθνικά Πάρκα, όσο και άλλες δεκατρείς περιοχές μεγάλης οικολογικής σημασίας, που προτείνεται να κηρυχθούν και αυτές Εθνικά Πάρκα. Η χλωρίδα και η πανίδα κάθε περιοχής, η γεωγραφική θέση και τα όρια των Πάρκων, στοιχεία μυθολογίας και ιστορίας, καθώς και χρήσιμες πληροφορίες για τον επισκέπτη (διαδρομές, διαμονή, φαγητό, αθλήματα κ.α.) συνθέτουν τον εύχρηστο και ξεχωριστό αυτό οδηγό, απαραίτητο σύντροφο για κάθε λάτρη της ελληνικής φύσης.