Χρυσές νεφέλες στο ηλιοβασίλεμα - Φάλαρη, Ντόρα (Ελληνική λογοτεχνία / Νέα Σύνορα, 1999)
Στη Σμύρνη, τις παραμονές της Μικρασιατικής καταστροφής, ένα μικρό κορίτσι μεγαλώνει στους κόλπους μιας αρχοντικής οικογένειας. Η γιαγιά, η μητέρα και οι άλλες γυναίκες της οικογενείας προσπαθούν να καλύψουν το κένο του πατέρα, ο όποιος έχει εγκαταλειφθεί, πραγμά σπάνιο για την εποχή, από την γυναίκα του. Η εφηβεία της Νεφέλης σημαδεύεται από τη γνωριμία με τον πατέρα της, που, εκτός από το αυθόρμητο νήμα τρυφερότητας που τους ενώνει με την πρώτη ματιά, συνοδεύεται από εκτίμηση και αγάπη. Στην συνέχεια η νεαρή κοπέλα θα βρεθεί στην Αθήνα για να φοιτήσει στην σχολή Καλογριών, σύμφωνα με τις επιταγές της καλής κοινωνίας. Στην Αθήνα, θα γνωρίσει και τον έρωτα στα μάτια του ανθυποσμηναγού Κώστα Αδαμόπουλου. Ομως, η χαρά του έρωτα θα επισκιάστει από τα μαύρα σύννεφα που έχουν αρχίσει να διαφαίνονται από το μέρος της Ανατολής.