Η επιστροφή : αστυνομικό μυθιστόρημα - Faletti, Giorgio, 1950- (Αστυνομικό / Μεταίχμιο, 2006)
Ο Τζιμ Μακένζι, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στις παρυφές μιας προστατευμένης περιοχής των Ναβάχο, με πατέρα λευκό και μητέρα Ινδιάνα, δεν κατάφερε ποτέ να συμφιλιωθεί με την καταγωγή του. Πάντα αισθανόταν μια σύγχυση, σαν να περπατούσε στη μέση ενός ποταμού χωρίς να τρέφει πραγματικό ενδιαφέρον για καμιά από τις δύο όχθες του. Δεν ήταν ούτε λευκός ούτε ερυθρόλευκος, δεν ανήκε πουθενά. Ύστερα από αρκετά χρόνια, επιστρέφει στον ινδιάνικο καταυλισμό στον οποίο μεγάλωσε κι ενώ μια σειρά από φόνους αναστατώνει τη μικρή κοινότητα, ο Τζιμ Μακένζι θα συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να αρνείται πλέον την ινδιάνικη καταγωγή του και ότι θα πρέπει να συμφιλιωθεί με το σκοτεινό παρελθόν που τον στοιχειώνει. "Η επιστροφή" είναι ένα αστυνομικό θρίλερ που καθηλώνει τον αναγνώστη. Ένα παγκόσμιο μπεστ σέλερ που έχει πουλήσει περισσότερα από 1.500.000 αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.