Ινδοκίνα - Montella, Christian de (Λογοτεχνία, 1993)
Η "Ινδοκίνα είναι ένα έπος. Είναι η ιστορία του τέλους της γαλλικής αποικιοκρατίας. Η Ελιάν, η ηρωίδα, είναι μια γυναίκα η οποία σε μια περίοδο της ζωής της ζει βίαιες καταστάσεις, την ίδια ώρα που όλα γύρω της καταρρέουν. Μια ιστορία γεμάτη έρωτα, πάθος και μητρική αγάπη. Η Ελιάν και η Καμίλ, η θετή κόρη της, πριγκίπισσα του Ανάμ, αγαπούν τον ίδιο άντρα, τον Ζαν Μπατίστ. Και οι τρεις θα κατακλυστούν από ανάμικτα συναισθήματα βιαιότητας, τρυφερότητας, ειλικρίνειας και αδιαλλαξίας. Θα δουν τα πεπρωμένα τους να ανατρέπονται, την ίδια ώρα που ο αποικιακός παράδεισος της δεκαετίας του 1930 κλονίζεται.