Η κόρη του νεκροθάφτη - Oates, Joyce Carol, 1938- (Ξένη λογοτεχνία / Μεταίχμιο, 2007)
Το 1936 η οικογένεια Σβαρτ εγκαταλείπει τη ναζιστική Γερμανία και εγκαθίσταται σε μια κωμόπολη της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Ο πατέρας, πρώην καθηγητής, ξεπέφτει στη μοναδική δουλειά που μπορεί να βρει: συντηρητής του τοπικού νεκροταφείου και νεκροθάφτης. Όταν το μίσος και οι προκαταλήψεις των ντόπιων οδηγήσουν σε μια αναπόφευκτη τραγωδία, η κόρη της οικογένειας, η Ρεμπέκα, θα τραπεί σε φυγή. Από πόλη σε πόλη, από αγκαλιά σε αγκαλιά, η γυναίκα αυτή θα αναζητήσει μια νέα ταυτότητα, ένα μέρος στο οποίο να ανήκει. Ανασκαλεύοντας τις προσωπικές της αναμνήσεις από τη ζωή της γιαγιάς της, η Τζόις Κάρολ Όουτς γίνεται σε αυτό το βιβλίο σχεδόν αυτοβιογραφική και δημιουργεί μια συναρπαστική αφήγηση που καθηλώνει με τη συναισθηματική της αλήθεια.