Η φυλακισμένη - Oufkir, Malika, 1953- (Ψυχογιός, 1999)
Μαρόκο 1958. Η μικρή Μαλίκα Ουφκίρ, κόρη στρατιωτικού εξαιρετικά αφοσιωμένου στο βασιλιά Μουχάμαντ Ε, πηγαίνει να ζήσει στο βασιλικό παλάτι. Για έντεκα χρόνια μεγαλώνει σαν πριγκίπισσα μαζί με τη μικρή κόρη του βασιλιά και μαθαίνει όλα όσα πρέπει να ξέρει μια αριστοκράτισσα και πλούσια κληρονόμος. Μέσα στη μεθυστική ατμόσφαιρα του χαρεμιού, ανάμεσα στις γυναίκες και τις παλλακίδες του βασιλιά, αυτή η περήφανη απόγονος των Βερβέρων νιώθει να πνίγεται. Δεν της λείπεί τίποτα παρά μόνον η ελευθερία της. Και ξαφνικά, όλα αλλάζουν. Βασιλιάς τώρα είναι ο Χασάν Β. Το 1972 ένα πραξικόπημα εκδηλώνεται. Οι υποψίες στρέφονται στον πατέρα της, στρατηγό πλέον, ο οποίος θα το πληρώσει με τη ζωή του. Όμως οι συνέπειες θα είναι τρομερές και για την οικογένεια του. Η γυναίκα του και τα έξι παιδιά του, το μικρότερο είναι μόλις δυόμισι ετών, ρίχνονται στις ανήλιαγες μαροκινές φυλακές. Θα μείνουν εκεί για είκοσι ολόκληρα χρόνια.