Σελίμ ή το χάρισμα του λόγου : μυθιστόρημα - Nadolny, Sten (Συγγραφείς απ' όλο τον κόσμο, 1998)
Εκ πρώτης όψεως τίποτα δε συνδέει τον Αλεξάντερ, ένα φοιτητή που θέλει πάση θυσία να γίνει μεγάλος ρήτορας, με τον Σελίμ, έναν Τούρκο ερασιτέχνη παλαιστή που ονειρεύεται μια ξένοιαστη ζωή με φίλους. Στο πρόσωπο όμως του ερασιτέχνη παλαιστή, ο φοιτητής ανακαλύπτει το γεννημένο ρήτορα, τον ταλαντούχο ομιλητή. Τον ιδανικό δάσκαλο.