Ψήγματα χρυσού : ανθολόγιο μαθητικής ποίησης : επιλογή μαθητικικών ποιημάτων από τους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς των εκδόσεων Μπίμπης - Μπεσπάρης, Πέτρος Α., 1950-; Τζανής, Γιάννης Γ., 1943- (Μικρή φιλολογική, 1998)
Bιβλίο που περιλαμβάνουν τα βραβευμένα ποιήματα των ποιητικών διαγωνισμών των ετών 1996 και 1997 για τους μαθητές Δευτεροβάθμιας Eκπαίδευσης, που διοργανώνουν κάθε χρόνο οι εκδόσεις "Mπίμπης" σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Eκδοτών Bόρειας Eλλάδας με ειδική έγκριση του Υπουργείου Παιδείας. Tα βιβλία εκδίδονται κάθε δυο χρόνια με τα ποιήματα των δύο προηγούμενων διαγωνισμών κατ' αλφαβητική σειρά, χωριστά για κάθε έτος, καθώς και τα πρακτικά της βράβευσης. Η συμμετοχή είναι σημαντική, η δημοσίευση των ποιημάτων σε βιβλία του προσδίδει ιδιαίτερο κύρος και η όλη προσπάθεια ενισχύει και προβάλλει τα δημιουργικά ταλέντα των νέων, τα οποία φαίνονται από την ευαισθησία και την ποιότητα των ποιημάτων.