Τρελή για άντρες - Oates, Joyce Carol, 1938- (Σύγχρονο Μυθιστόρημα, 1999)
Η μικρή Ίνγκριντ Μπουν αγαπάει τον πατέρα της με όλη την αθωότητα και την τυφλή εμπιστοσύνη της παιδικής ηλικίας. Όταν όμως εκείνος ο τρυφερός και μαζί βίαιος άντρας που έμαθε να σκοτώνει στο Βιετνάμ θα εξαφανιστεί από τη ζωή της όμορφης γυναίκας του και της λατρεμένης του κόρης έχοντας διαπράξει ένα αποτρόπαιο έγκλημα, η Ίνγκριντ θα νιώσει τον κόσμο της να καταρρέει. Βρίσκοντας καταφύγιο, μαζί με τη μητέρα της, σε μια ορεινή κοινότητα, η Ίνγκριντ θα μεγαλώσει απομονωμένη, χωρίς φίλες, με μυριάδες ερωτηματικά, μαθαίνοντας να μην κάνει ερωτήσεις. Η μόνη της ανακούφιση είναι οι ονειροπολήσεις με επίκεντρο τον πατέρα της. Ζητώντας απελπισμένα να ξαναβρεί αυτή τη χαμένη αγάπη, πεινασμένη για λίγη τρυφερότητα, η Ίνγκριντ επιτρέπει στα αγόρια και τους άνδρες να την εκμεταλλεύονται ερωτικά, βουλιάζει στο αλκοόλ, στα ναρκωτικά, το ωμό σεξ σε μια κατάπτωση χωρίς τέλος, που θα την οδηγήσει στους κόλπους μιας σατανιστικής ομάδας, στο κατώφλι του θανάτου. Και από εκεί, θα αρχίσει η αργή και βασανιστική ανάδυση στο φως..