Δεν είναι τελικά ο Ρήγας ο συγγραφέας των Ανέκδοτων κειμένων με την κωμωδία Το σαγανάκι της τρέλλας - Καραμπερόπουλος, Δημήτριος Απ., 1945- (Επιστημονική Εταιρεία Μελέτης Φερών-Βελεστίνου-Ρήγα, 2012)
"Από την παράθεση των πέντε επιχειρημάτων της κυρίας Chisacof και τις αντίστοιχες αναιρετικές παρατηρήσεις μας διαπιστώνεται ότι συγγραφέας της κωμωδίας "Το σαγανάκι της τρέλλας" δεν είναι ο Ρήγας Βελεστινλής. Σημαντικό στοιχείο για την τεκμηρίωση του συμπεράσματος αυτού κοντά στα άλλα, που αναφέρθηκαν στις παρατηρήσεις μας, αποτελεί το πρόσωπο "Φεραρής" της κωμωδίας. Διαπιστώνεται ότι δεν είναι το alter ego του Ρήγα, όπως υποστηρίζεται, αλλά ο "Τζαννακάκης Τζανέτος", το όνομα του οποίου είχε διαγραφεί στον πίνακα με τα πρόσωπα του έργου, και ο οποίος είχε αυτομολήσει, (φιραρής=φυγάς) στους Ρώσους, όπως και αρκετοί άλλοι από το περιβάλλον του Μαυρογένη είχαν αυτομολήσει μετά το 1789, στοιχείο που δεν προσέχθηκε από την επιμελήτρια των αποδιδόμενων στον Ρήγα "Ανέκδοτων κειμένων"..."