Λιβαδειά : ταξίδι μνήμης - Στεφάνου, Κωνσταντίνος Δ. (Δήμος Λεβαδέων, 2008)
Ο πολιτισμός για το δήμο Λιβαδειάς είναι ένα ευρύτερο πεδίο δημιουργίας. Με σκοπό την καθιέρωση πολιτιστικών θεσμών που θα έχουν ως στόχο την απελευθέρωση και αξιοποίηση των δημιουργικών δυνάμεων των πολιτών, προχωρήσαμε στην έκδοση του λευκώματος "Λιβαδειά: Ταξίδι μνήμης" του ερευνητή κ. Κώστα Στεφάνου που αποτελεί σημείο αναφοράς και μνήμης για τους κατοίκους της πόλης μας. Το λεύκωμα περιέχει φωτογραφίες που στοχεύουν στην απόδοση μιας μαγικής εικόνας αυτής της πόλης της πρωτεύουσας της Βοιωτίας. Το βιβλίο μας ταξιδεύει, φέρνοντάς μας σε επαφή μέσα από εικόνες με μύθους, δοξασίες και παραμύθια. Οι φωτογραφίες παρμένες και τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Το λεύκωμα απαρτίζεται από τις ενότητες: ιστορικά μνημεία που δεσπόζουν στην πόλη, φυσική ομορφιά και τοπία, Λειβαδίτες και ιδιαίτερη μνεία σε παραδοσιακά επαγγέλματα, καταγραφή της Λειβαδίτικης καθημερινότητας, έθιμα και δραστηριότητες όπως (Το Πάσχα στη Λιβαδειά, τοπικές γιορτές, πολιτικές συγκεντρώσεις κ.λ.π.) Η διαισθητική και διεισδυτική ματιά του Κώστα Στεφάνου συνέβαλαν στο να έχουμε όχι μόνο ένα βιβλίο άκρως περιεκτικό και συναρπαστικό του τόπου τον οποίο απεικονίζει αλλά και μια καλλιτεχνική δημιουργία που ξεπερνά τον ίδιο το τόπο και απευθύνεται σε όλους όσους αγαπάνε πραγματικά το βιβλίο και τη φωτογραφία. Δημήτρης Τσιφής, δήμαρχος Λιβαδειάς