Η περιπέτεια του σύμπαντος : από τον Γαλιλέο ως σήμερα - Θεοδοσίου, Στράτος, 1949- (Επιλογές, 2009)
- Catherine Cesarsky, "Από τον Γαλιλέο ως σήμερα" - Κανάρης Τσίγκανος, "400 χρόνια κοιτώντας τ' άστρα" - Στράτος Θεοδοσίου, "Ο ρόλος της αστρονομίας στην ιστορία και τον πολιτισμό" - Βασίλης Χαρμανδάρης, "Αναζητώντας την αλήθεια... με το φως" - Δέσποινα Χατζηδημητρίου, "Σύγχρονη αστρονομία: τα μεγάλα οπτικά τηλεσκόπια" - Ιωάννης Δαγκλής, "Ήλιος και πλανήτες" - Παναγιώτης Νιάρχος, "Αναζήτηση εξωηλιακών πλανητών" - Κανάρης Τσίγκανος, "Αστροφυσικοί πίδακες: "πυροτεχνήματα" γέννησης και θανάτου αστέρων και γαλαξιών" - Διονύσης Σιμόπουλος, "Αστρική εξέλιξη" - Λουκάς Βλάχος, "Ακτινοβολία υψηλών ενεργειών και επιταχυντές στο σύμπαν" - Απόστολος Μαστιχιάδης, "Αστρονομία ακτίνων Χ και γ: αντικρίζοντας το σύμπαν του Αϊνστάιν" - Κώστας Κόκκοτας, "Μαύρες τρύπες και βαρυτικά κύματα" - Μανώλης Πλειώνης, "Σύγχρονη κοσμολογία: αναζητώντας την αρχή του νήματος" - Μανώλης Πλειώνης, "Η σκοτεινή πλευρά του σύμπαντος" - Παύλος Λασκαρίδης, "Η ζωή στο σύμπαν"