X. A. Donnet σε κβαντικό δρυμό : μετακείμενα, ερμηνεία σιωπής - Δεπούντης, Ιάσων Δ., 1919-2008 (Σύγχρονη ελληνική ποίηση / Μανδραγόρας, 2002)
"Δέκα πεζογραφήματα δέους, φρίκης και μοναξιάς στο μεταίχμιο του νοητού και ορατού κόσμου, όπως συμπυκνώνεται στον ατομικό αιώνα μας. Ο ανεπαρκέστατος συμβολισμός της προατομικής εποχής αντικαθίσταται με τον "σημαντικό λόγο", που είναι η ίδια η συγκεχυμένη συγκίνηση, η έκφραση της βαθύτερης ταραχής και της ουσιαστικής γαλήνης, η φρίκη, η αγωνία και η ελπίδα". Ανδρέας Φραγκιάς.