Το κουϊντέτο του Μπουένος Αιρες : μυθιστόρημα - Montalban, Manuel Vasquez, 1939-2003 (Συγγραφείς απ' όλο τον κόσμο, 1998)
Στο Κουιντέτο του Μπουένος Άιρες ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Πέπε Καρβάλιο αναλαμβάνει να ταξιδέψει μέχρι την αργεντίνικη πρωτεύουσα, για να ψάξει τα ίχνη του εξαδέλφου του Ραούλ Τουρόν, ενός από τους αγνοουμένους της περιόδου της στρατιωτικής χούντας. Μέσα από μια αριστοτεχνική αστυνομική πλοκή και με το γνωστό χιούμορ που τον χαρακτηρίζει, ο Καρβάλιο-Μονταλμπάν προσγειώνεται στο σημερινό Μπουένος Άιρες των τάνγκο, των αγνοουμένων και του Μαραντόνα, για να διεισδύσει με την κοφτερή ματιά του σε μια από τις πιο περίπλοκες, γοητευτικές και αντιφατικές κοινωνίες του σύγχρονου κόσμου.