Παρεμβάσεις στήν σύγχρονη κοινωνία. - Ιερόθεος Βλάχος, Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, 1945- (Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου Πελαγίας, 1994)
Η οικονομία του Θεού, μέσα από μεγάλη κυοφορία και οδυνηρό τοκετό, οδήγησε τα βήματά μου στην Αθήνα και μου ανέθεσε την υπεύθυνη θέση του Ιεροκήρυκος και της Διευθύνσεως Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Δεν είχα σκεφθή ποτέ να διακονήσω τον λαό του Θεού σ' αυτήν την μεγαλούπολη με τα τόσα μεγάλα και πολυποίκιλα προβλήματα, γι' αυτό στην αρχή επέλεξα επαρχιακή Μητρόπολη με λιγότερα προβλήματα, αλλά καλύτερη διαπροσωπική σχέση και ζωντανότερη επικοινωνία.