Ακρόπολη : μνημεία και ευρήματα, ιστορικά στοιχεία, φωτογραφίες, χάρτες και αναπαραστάσεις (Ιστορικά μνημεία της Ελλάδας : Αρχαία Ελλάδα, 2012)
Στη μέση της Αθήνας υψώνεται σαν υπέρτατος βωμός του πνεύματος ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης με τα μοναδικά μνημεία του. Τα μνημεία αυτά είναι δείγματα της μοναδικής έκφρασης της αθηναϊκής δημοκρατίας της εποχής του Περικλή. Μέσα από αυτά αναδύεται η μορφή μιας μεγάλης μητρόπολης που εξουσίαζε μια απέραντη θαλασσινή συμμαχία, καθώς και το βαθύ βίωμα ενός πνευματικού πολιτισμού και μιας ψυχικής καλλιέργειας. Ο Περικλής προσπάθησε να συγκαλέσει Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα την ανοικοδόμηση των ναών που καταστράφηκαν από τους Πέρσες, οι περισσότεροι και πλέον σπουδαίοι από τους οποίους βρίσκονταν στην Αττική. Η ανοικοδόμηση άρχισε με την ανέγερση του Παρθενώνα, συνεχίστηκε με την κατασκευή του χρυσελεφάντινου αγάλματος της Αθηνάς από τον Φειδία και ολοκληρώθηκε με τον ναό της Νίκης και τα Προπύλαια, το δαπανηρότερο μη θρησκευτικού χαρακτήρα οικοδόμημα της αρχαιότητας.