Το τραγούδι του Σόλομον - Morrison, Toni, 1931-2019 (Σειρήνες : Λογοτεχνική σειρά, 1993)
Το "τραγούδι του Σόλομον", της βραβευμένης με Νόμπελ Τόνι Μόρισον, έχει από καιρό κατακτήσει μια θέση ανάμεσα στα μεγάλα έργα της λογοτεχνίας. Η Μόρισον αφηγείται μια γεμάτη δύναμη ιστορία για τις ζωές μιας μαύρης οικογένειας που ζει στο Μίσιγκαν. Μέσα από αυτήν την ιστορία η Μόρισον εξερευνά την ανεξίτηλη σφραγίδα της δουλείας, την απόκρυφη κουλτούρα των γυναικών, τη δίψα για σεβασμό, τη βία και πολλά ακόμα θέματα του καιρού μας. Καταφέρνει να βυθίσει τους αναγνώστες της στην καρδιά των ηρώων της με μια ανθρωπιά και μαστοριά που ελάχιστοι συγγραφείς διαθέτουν. Το αποτέλεσμα είμαι μια βαθιά συγκινητική και έξυπνη ιστορία που θα θυμάστε για καιρό.