Η πορφυρή Αμερική : μυθιστόρημα - Moody, Rick (Συγγραφείς απ' όλο τον κόσμο, 1998)
Δε θα 'θελε να γυρίσει στο πατρικό του και στο παρελθόν που προσπαθεί να ξεχάσει, αλλά αυτό είναι αδύνατον. Η μητέρα του τον χρειάζεται και δεν μπορεί να της αρνηθεί την παρουσία του. Άλλωστε μόνο για ένα σαββατοκύριακο πρόκειται, το οποίο όμως είναι αρκετό για να καθορίσει τη ζωή του, καθώς οι καλές προθέσεις βρίσκονται αντιμέτωπες με το εφιαλτικό χτες και το καταθλιπτικό σήμερα. Να βοηθήσει θέλει. Να δείξει ότι κάτι μπορεί να προσφέρει. Αλλά αυτό που του ζητείται είναι πολύ περισσότερο. Η μητέρα του εκλιπαρεί να τη λυτρώσει. Να της χαρίσει τη γαλήνη που μόνο ο θάνατος εξασφαλίζει. Και ο Ρεξ Ράιλιφ πρέπει ν' αποφασίσει μέσα σ' ένα σαββατοκύριακο.