Παραμύθια να τα φας στο πιάτο - Ηλιόπουλος, Βαγγέλης, 1964- (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή Σπουργιτάκια, 2006)
Τα "Παραμύθια να τα φας στο πιάτο" είναι παραμύθια γεμάτα νοστιμιά, που αποκαλύπτουν στον αναγνώστη τους το μυστικό παραμυθένιο κόσμο που κρύβεται στα τρόφιμα. Όποιος τα διαβάσει θα γνωρίσει την πριγκίπισσα Φακή, θα μάθει για τον Πλανήτη της Σοκολάτας, θα παίξει με το Φρουτένιο, θα γευτεί το σταφύλι της χαράς, θα αποκτήσει ό,τι έχουν οι βασίλισσες, θα βοηθήσει δύο Φραντζολίτσες να φέρουν την ειρήνη στη Νοστιμούπολη! Έτσι η διατροφή θα αποκτήσει άλλο ενδιαφέρον και ο αναγνώστης θα μάθει να ανακαλύπτει σε κάθε πιάτο και μια ιστορία! Στο τέλος του βιβλίου θα βρείτε τετράδιο πληροφοριών και δραστηριοτήτων για τη διατροφή, που σχεδίασε η Βασιλική Νίκα.