Ο θρόνος των βασιλέων : ιστορικό μυθιστόρημα - Berling, Peter, 1934- (Ψυχογιός, 2004)
1250 μ.Χ., εποχή της Ζ' Σταυροφορίας. Ο βασιλιάς της Γαλλίας, Λουδοβίκος Θ', φιλοδοξεί όπως τόσοι άλλοι ηγεμόνες πριν από αυτόν να γίνει ο ελευθερωτής των Αγίων Τόπων. Το όραμά του θα έχει άδοξο τέλος, θα αποτελέσει όμως την αφορμή για να έρθουν στο προσκήνιο ο Ροτζ και η Γιέζα, τα παιδιά του Γκράαλ. Το μυστήριο πυκνώνει. Ποια είναι η προέλευση και ο προορισμός των παιδιών αυτών; Πού βρίσκεται ο θρόνος τους; Τι φοβούνται οι εχθροί τους και τι προσδοκούν οι υπερασπιστές τους; Ευγενείς και ασασίνοι, πρίγκιπες και σουλτάνοι, όλοι αναζητούν τα παιδιά του Γκράαλ?