Εμείς και οι άλλοι : η Ορθόδοξη Εκκλησία και οι άλλες εκκλησίες και Ομολογίες : τι μας ενώνει τι μας χωρίζει : εγχειρίδιο για ελληνόφωνους ορθόδοξους χριστιανούς - Μπασδέκης, Αθανάσιος (Κορνηλία Σφακιανάκη, 2012)
Το βιβλίο αποσκοπεί να ενημερώσει τους ορθόδοξους χριστιανούς, πρώτον μεν για ορισμένα βασικά θέματα της Ορθόδοξης Εκκλησίας, και δεύτερον για τις άλλες (Αρχαίες Ανατολικές, Ρωμαιοκαθολική, Αγγλικανική, Παλαιοκαθολική και Προτεσταντικές) Εκκλησίες, την προέλευση, ιστορία, εκκλησιαστική δομή, την πίστη, και τη λειτουργική ζωή τους, και για τις σχέσεις τους με την Ορθόδοξη Εκκλησία. Απώτερος σκοπός του βιβλίου είναι να μπορέσει ο ορθόδοξος αναγνώστης να σχηματίσει μια ορθή και αντικειμενική άποψη για τις άλλες χριστιανικές Εκκλησίες.