Sula - Morrison, Toni, 1931-2019 (Ξένη λογοτεχνία, 1997)
Ενα έργο για τη γυναικεία φιλία, για τη μοναδικότητα και την απελευθερωτική της δύναμη, την αλήθεια και την αντοχή της. Επίκεντρο της αφήγησης είναι η θυελλώδης φιλία ανάμεσα σε δύο γυναίκες, τη Νελ και τη Σούλα, που δοκιμάζεται, ραγίζει ανεπανόρθωτα, αλλά δεν ξεριζώνεται εντελώς από τις καρδιές τους. Ταυτόχρονα όμως, το μυθιστόρημα είναι μια σπουδή πάνω στο κακό, πάνω στις διαδικασίες μέσα από τις οποίες η μικρή κοινότητα δαιμονοποιεί ένα μέλος της.