ECDL advanced excel 2002 : ότι χρειάζεται για να πετύχετε στις εξετάσεις του advanced Spreadsheets του ECDL - Λεόντιος, Μάνος (Β. Γκιούρδας, 2004)
Το βιβλίο αυτό παρέχει όλες τις απαραίτητες γνώσεις που χρειάζεται κάθε άτομο που θέλει να επαυξήσει τις βασικές του γνώσεις στη χρήση υπολογιστικών φύλλων και να εφαρμόζει προχωρημένες λειτουργίες σε μικρά ή μεγάλα υπολογιστικά φύλλα με το MS Excel 2002. Η Εξεταστέα Ύλη του ECDL Advanced Spreadsheets AM4 καλύπτεται πλήρως, ενώ επιπλέον παρέχονται γνώσεις για οποιονδήποτε θέλει να διευρύνει και να εμβαθύνει τις βασικές γνώσεις του στα Υπολογιστικά φύλλα με το MS Excel 2002. Ειδικότερα, παρέχονται οι γνώσεις για την διεκπεραίωση πολύπλοκων υπολογισμών, συνδυαστική χρήση προχωρημένων συναρτήσεων, προηγμένων μορφοποιήσεων και σχεδιασμό υπολογιστικών φύλλων, χρήση φορμών, δημιουργία και διαχείριση μακροεντολών, παραγωγή γραφημάτων υψηλού επιπέδου, δημιουργία και διαχείριση συγκεντρωτικών πινάκων, αλλά και τις απαραίτητες γνώσεις για ομαδική εργασία με υπολογιστικά φύλλα και προχωρημένες τεχνικές χειρισμού και ανάλυσης δεδομένων. Σε ειδικά παραρτήματα στο τέλος του βιβλίου καλύπτονται συνοπτικά όσες Συναρτήσεις του Excel δεν αναλύονται στο κύριο μέρος του βιβλίου, όλα τα είδη γραφημάτων, καθώς και χρήσιμες τεχνικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο Excel. Περιέχει ακόμα ένα συνοδευτικό CD-ROM, που περιλαμβάνει τα αρχεία εργασίας που χρειάζεται ο εκπαιδευόμενος για την ολοκλήρωση των ασκήσεων. Στο τέλος του βιβλίου παρατίθεται μια επαναληπτική άσκηση, για την οποία τα αρχεία εργασίας συμπεριλαμβάνονται επίσης στο συνοδευτικό CD. Επίσης, ένα δείγμα ECDL Test για το Advanced Excel (AM4), μαζί με τα αρχεία εργασίας του και δείγματα απαντήσεων.