Εισαγωγή στην πληροφορική και χρήση υπολογιστή = βασικές έννοιες της πληροφορικής, χρήση υπολογιστή και διαχείριση αρχείων, διαχείριση πληροφοριών και επικοινωνίες - Μπακογιάννης, Σπύρος (Εκδόσεις Νέων Τεχνολογιών, 2002)
Το βιβλίο αυτό αποτελεί κυριολεκτικά το πρώτο βιβλίο για την εισαγωγή του αναγνώστη στον κόσμο της πληροφορικής. Καλύπτει τόσο τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις όσο και τις βασικές δεξιότητες χρήσης του υπολογιστή. Η δομή και το ύφος του είναι τέτοια, ώστε να το καθιστούν εύκολο στη χρήση, χωρίς να απαιτούνται προηγούμενες γνώσεις. Απευθύνεται γενικά σε οποιονδήποτε επιθυμεί να πάρει μια πρώτη καλή γεύση των τεχνολογιών της πληροφορίας και επικοινωνίας. Ιδιαίτερα προτείνεται σε κάθε υποψήφιο για την πιστοποίηση της 1ης, 2ης και 7ης ενότητας του διπλώματος ECDL. Για αυτή την κατηγορία αναγνωστών στο βιβλίο συμπεριλαμβάνονται αρκετές ασκήσεις, που μπορούν να τεθούν ως θέματα στις σχετικές εξετάσεις, οι οποίες ενημερώνονται συνεχώς μέσα από την ιστοσελίδα του εκδότη.