Άγιοι Τόποι : 2000 χρόνια στα βήματα του Ιησού Χριστού - Χαριτόπουλος, Στάθης (Χαριτόπουλος, 2001)
Πολλές φορές επισκέφθηκα τους Αγίους Τόπους σαν προσκυνητής και αυτό για μένα έγινε ανάγκη και αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου. Γνώρισα από κοντά τους Πατέρες των Αγίων Τόπων καθώς και τα άγια σκηνώματά τους. Έτσι με το μάτι του έμπειρου φωτογράφου - άλλη αγάπη μου αυτή - απαθανάτισα κάποιες μορφές, κάποιες γωνιές κατανυκτικές. Φωτογράφισα ό,τι είχε βαθύτερη σχέση σαν έκφραση. Τη συλλογή μου αυτή την προσφέρω στους Αγιοταφίτες Πατέρες, ευχαριστώντας τους για τη φιλοξενία και τη βοήθειά τους. «Τα σα εκ των σων». Πιστεύω επίσης πως με το βιβλίο μου αυτό δίνω, σαν μία πρώτη γνωριμία, ένα αντίδωρο σε εκείνους που δεν αξιώθηκαν να γνωρίσουν τους Αγίους Τόπους από κοντά. Ευστάθιος Χαριτόπουλος.