El Greco : Δομίνικος Θεοτοκόπουλος - Καμπουρίδης, Χάρης, 1950- (Μεγάλοι έλληνες ζωγράφοι : Τα αριστουργήματα, 2009)
El Greco: μαγνητίζοντας το βλέμμα και τη ψυχή του θεατή. Ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών, προσωπικότητα μυθική, με έργο άκρως ελκυστικό για τους φιλότεχνους όλου του κόσμου, κορυφαίος στην εποχή του αλλά και αντικείμενο αυξανόμενου ενδιαφέροντος στις μέρες μας, ο Δομίνικος Θεοτοκόπουλος, γνωστός ως Ελ Γκρέκο, είναι οικείος αλλά και αινιγματικός, αφού -παρά τις συνεχείς έρευνες, μουσειακές και εκδόσεις- δεν είναι ακόμη γνωστά όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το έργο και τη ζωή του. [...] Το λεύκωμα περιλαμβάνει 21 έργα του μεγάλου ζωγράφου.