Η κόκκινη αζαλέα - Min, Anchee (Ψυχογιός, 1998)
Μια νεαρή κοπέλα μέσα στη θύελλα της Πολιτιστικής Επανάστασης στα βάθη της απέραντης κινέζικης υπαίθρου. Στα δεκαεφτά της χρόνια υποχρεώνεται από το σύστημα να δουλέψει μαζί με άλλες νεαρές γυναίκες σε μια κολεκτίβα. Εκπαιδεύεται στο φόβο, τη στέρηση, τη σκληραγωγία. Κι όμως, μόλο που της είναι απαγορευμένο να μιλήσει, να ντυθεί, να διαβάσει, να γράψει, ν' αγαπήσει, αυτή μέρα με τη μέρα καταφέρνει να βρει τρόπο να επιβιώσει. Βρίσκει το δρόμο για τον έρωτα. Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΑΖΑΛΕΑ είναι ακριβώς η ιστορία της. Το βιβλίο αυτό είναι μια συγκλονιστική ιστορία που μας ανοίγει διάπλατα ένα παράθυρο σ' έναν άγνωστό μας κόσμο. Μιλάει για τα γεγονότα που σημάδεψαν την Κίνα εκείνα τα χρόνια κι όμως δεν είναι βιβλίο πολιτικό. Είναι ένα βιβλίο με διάχυτο ερωτισμό, η κραυγή μιας νέας γυναίκας που έζησε στο πετσί της την εφαρμογή μιας κατά βάθος απάνθρωπης ιδεολογίας μα που κατάφερε να διατηρήσει μέχρι το τέλος την ατομικότητά της και την αγάπη της για τη ζωή και τον έρωτα.