Η ακριβή ανάσα του νερού - Αμανατίδου, Ευρυδίκη, 1963- (Σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία / Μίνωας, 2009)
1983. Η Μαρίτα εγκαταλείπει τις σπουδές της στη Νομική, μια κίνηση που εξοργίζει τον πατέρα της. Στο όνειρό της να γίνει ηθοποιός, ο αινιγματικός Γερμανός σκηνοθέτης Μίρο Κραφτ θα αναλάβει το ρόλο του μέντορά της. Τρελά ερωτευμένη μαζί του, ελπίζει πως εκείνος θα ανταποκριθεί στα αισθήματά της, διαψεύδεται όμως.