Ερρίκος Ντυνάν : ο ιδρυτής του Ερυθρού Σταυρού - Βλάχου, Ντίνα (Παπαδημητρίου, 2001)
Με τρόπο γλαφυρό και δύναμη περιγραφική περνά μέσα από τις σελίδες του βιβλίου η συναρπαστική πορεία του μεγάλου οραματιστή, ιδρυτή του παγκόσμιου οργανισμού του Ερυθρού Σταυρού, από τα πρώτα χρόνια, όταν νέος, πετυχημένος επιχειρηματίας, βρέθηκε αντιμέτωπος με τη φρίκη ενός ανελέητου πολέμου που του άλλαξε ολόκληρη τη ζωή. Παρακολουθούμε τη συνειδητοποίησή του και την αμετάκλητη απόφασή του να προσφέρει με όλες του τις δυνάμεις στη βοήθεια και ανακούφιση των θυμάτων, το σκληρό του αγώνα για να κινητοποιήσει κυβερνήσεις και προσωπικότητες σ’ όλο τον κόσμο γι’ αυτό το σκοπό, μέχρι την τελική του δικαίωση με την ίδρυση του Ερυθρού Σταυρού. Οι πίκρες, οι κόποι, οι ταπεινώσεις που δοκίμασε, η οικονομική εξαθλίωση και η ανέχεια που έζησε δεν κλόνισαν ούτε στιγμή τη στάση του απέναντι στον ανθρώπινο πόνο και δε θόλωσαν ποτέ το λαμπερό του όραμα. Το βραβείο Νόμπελ ήρθε στα γηρατειά να του γλυκάνει την πίκρα και να επιβραβεύσει μια ζωή αφιερωμένη στον άνθρωπο. Ένα βιβλίο, βασισμένο σε μαρτυρίες και πραγματικά γεγονότα, γραμμένο με αγάπη και συναίσθημα, που θα συγκινήσει τον αναγνώστη, αλλά και θα ευαισθητο-ποιήσει, φέρνοντας στην επιφάνεια τα αισθήματα ανθρωπιάς, αλτρουισμού και αλλη-λοβοήθειας που βρίσκονται μέσα μας.