Τι ξέρω για το συνεργείο αυτοκινήτων - Golluch, Norbert (Βιβλία γνώσεων και δραστηριοτήτων, 2004)
Οχ, έμεινε το αυτοκίνητο στο δρόμο! Πρέπει να φωνάξουμε το γερανό να το πάρει στο συνεργείο. Ο Νικήτας και η Λένα δε χάνουν ευκαιρία: κάνουν μια μικρή περιήγηση στον άγνωστο κόσμο του συνεργείου και βολτάρουν ανάμεσα στις ανυψωτικές ράμπες, τα κατσαβίδια, τα μπουλόνια... Ρίχνουν μια ματιά στον "εσωτερικό κόσμο" του αυτοκινήτου και μαθαίνουν πολλά για όλα αυτά τα εργαλεία που μόνο οι μηχανικοί ξέρουν να χρησιμοποιούν! Με ευκολονόητα κείμενα και λεπτομερή/πλούσια εικονογράφηση, τα παιδιά μαθαίνουν μ' αυτό το βιβλίο όλα όσα πρέπει να ξέρουν για το συνεργείο αυτοκινήτων. Με σελίδες που ξεδιπλώνουν και δίνουν μια πανοραμική άποψη του συνεργείου.