Το παιδί-Λάζαρος - Mawson, Robert, 1956- (Ψυχογιός, 1998)
ΘΕΛΗΣΗ ΓΙΑ ΖΩΗ Το πρωί μιας συνηθισμένης ημέρας, ο δωδεκάχρονος Μπεν συνοδεύει την αδελφή του Φράνκι στο σχολείο. Ενώ έχει στραμμένη αλλού την προσοχή του, ένα φορτηγό χτυπάει το μικρό κορίτσι. Το φοβερό γεγονός θα σημαδέψει τα δύο παιδιά και την οικογένειά τους και θα αλλάξει τη ζωή τους. Ο Μπεν κλείνεται στον εαυτό του, η υγεία της Φράνκι δεν παρουσιάζει καμία βελτίωση. Η μόνη τους ελπίδα είναι μια νευρολόγος στην Αμερική. Όμως, η κατάσταση περιπλέκεται σε τέτοιο βαθμό που μόνο μια πράξη αυτοθυσίας μπορεί να σώσει τον Μπεν και τη Φράνκι. Πρόκειται για ένα βιβλίο για το οποίο θα γίνει πολύς λόγος. Στηρίζεται σε μια εκπληκτική πλοκή και στις παραδοσιακές ανθρώπινες αξίες της ανιδιοτελούς αγάπης και της συγχώρεσης. Ο Μόσον αποδεικνύεται χαρισματικός όσον αφορά τους πνευματώδεις διαλόγους, τους ολοκληρωμένους και δυνατούς χαρακτήρες και τις ανατρεπτικές εξελίξεις.