Η μαμά δε θέλει να μου πάρει ζωάκι - Χατζόπουλος, Πέτρος, 1979- (Βιβλία για παιδιά και για νέους : Χωρίς σωσίβιο. Επίπεδο 2, Ψαράκια, 2006)
Η μαμά μου δε θέλει να μου πάρει ζωάκι! Κι εγώ είμαι πολύ θυμωμένος! Της ζήτησα ένα σκυλάκι, ένα γατάκι, ένα παπαγαλάκι, ένα χρυσόψαρο έστω! Αλλά αυτή τίποτα! Μόνο τρώει και χαμογελάει. Κάποιο μυστικό μου κρύβει. Τι να είναι άραγε; Και γιατί παχαίνει, παχαίνει, παχαίνει;...