Η Αλεξάνδρα και η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας - Καλαντζάκου, Σοφία (Στα βαθιά, 4.000 λεύγες ;, 2012)
Η Αλεξάνδρα και οι φίλοι της -ο Νικόλας, η Ναταλία και η Ελένη- θα ζήσουν μαζί μια ξεχωριστή περιπέτεια. Αφορμή το κουτί που άφησε ο παππούς της Αλεξάνδρας και ο πανάρχαιος πάπυρος που υπήρχε μέσα σε αυτό. Οι τέσσερις φίλοι θα φτάσουν ως το Κάιρο της Αιγύπτου, όπου, εκτός από τον Θείο Ηλία, θα συναντήσουν μια μυστηριώδη ξανθιά γυναίκα και έναν επίμονο κλέφτη. Για να ολοκληρώσουν την αποστολή τους, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν την εξυπνάδα τους και να ξεφύγουν από τους κινδύνους που παραμονεύουν παντού. Θα τα καταφέρουν άραγε; (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)