Πρώτη μέρα στο σχολείο - Costa, Nicoletta (Διαβάζω ιστορίες : Πατίνι, 2008)
Ο Γιάννης δε θέλει να πάει στην πρώτη δημοτικού. Φοβάται πολύ. Όταν όμως βλέπει το καινούριο του σχολείο και τους συμμαθητές του, αλλάζει γρήγορα γνώμη και γίνεται το πιο χαρούμενο πρωτάκι! Η σειρά "Διαβάζω Ιστορίες" είναι σχεδιασμένη για να προσφέρει στο παιδί μια διασκεδαστική εμπειρία ανάγνωσης. Το μέγεθος των γραμμάτων και το στήσιμο των σελίδων είναι επιμελημένο παιδαγωγικά, ανάλογα με την αναγνωστική ετοιμότητα του παιδιού.