Slumdog millionaire = Ποιος θέλει να γίνει δισεκατομμυριούχος - Swarup, Vikas, 1963- (Σύγχρονη ξένη λογοτεχνία / Μίνωας, 2009)
Ήρωας του βιβλίου είναι ο Τζαμάλ, ένας έφηβος από τις φτωχογειτονιές της Βομβάης ο οποίος συμμετέχει στο τηλεπαιχνίδι "Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;". Απαντά σε όλες τις ερωτήσεις και φτάνει στην τελευταία, όταν η εκπομπή τελειώνει, για να συνεχιστεί την επομένη. Ο Τζαμάλ ωστόσο συλλαμβάνεται με την υποψία της απάτης: πώς μπορεί ένα αμόρφωτο φτωχόπαιδο να ξέρει τόσα; Απελπισμένος να αποδείξει την αθωότητά του, διηγείται στον ανακριτή την ιστορία της ζωής του· κάθε κεφάλαιό της αποκαλύπτει πώς γνώριζε τις απαντήσεις.