Ο αντίπαλος εραστής : μυθιστόρημα - Βαμβουνάκη, Μάρω, 1948- (Έλληνες πεζογράφοι ;, 1990)
Η Μάρω Βαμβουνάκη γεννήθηκε στα Χανιά όπου έζησε τα παιδικά της χρόνια. Από εννέα χρόνων ήρθε στην Αθήνα με την οικογένειά της. Σπούδασε νομικά. Από το 1972 και για έντεκα χρόνια έζησε στη Ρόδο όπου εργάστηκε ως συμβολαιογράφος. Τώρα ζει στην Αθήνα. Διηγήματα και μελέτες της έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς σε περιοδικά και εφημερίδες. Έχουν κυκλοφορήσει εφτά βιβλία της: "Ο αρχάγγελος του Καφενείου" Διηγήματα, "Ο Κύκνος κι αυτός" Μυθιστόρημα, "Το Χρονικό μιας μοιχείας" Μυθιστόρημα, "Αυτή η σκάλα δεν κατεβαίνει" Διηγήματα, "Ντούλια" Μυθιστόρημα, "Χρόνια πολλά γλυκιά μου" Μυθιστόρημα, "Ο Αντίπαλος Εραστής" Μυθιστόρημα. Κύριο θέμα της δουλειάς της είναι οι πολυδαίδαλες και αντιφατικές σχέσεις του σημερινού ανθρώπου, της γυναίκας περισσότερο, με τον εαυτό του και με τους άλλους. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)