Αόρατος δεσμός - Μανιάτη, Νικόλ-Άννα (Ψυχογιός, 2012)
Το ποδοβολητό πίσω της δυνάμωνε. Έφτανε στ' αυτιά της απειλητικό, επίμονο. Οι βαριές αγροτικές αρβύλες άφηναν έναν βαρύ ήχο, καθώς χτυπούσαν πάνω στις πέτρες του στενού χωριάτικου δρόμου. Κάπου κάπου ξεχώριζε τις βρισιές που συνόδευαν το ποδοβολητό και οι απειλές της πάγωναν το αίμα... Κάποιο λουκέτο ακούστηκε να μπαίνει στη θέση του και να κλειδώνει, κάποιο μάνταλο έπεσε βαρύ και σφάλισε μια πόρτα. Το χωριό θα έκλεινε τα μάτια σε ό,τι θα γινόταν! Πάσχιζε να βρει κάπου να κρυφτεί μα η κοιλιά που μόλις άρχισε να διαγράφεται και ο σάκος που είχε κρεμασμένο στον ώμο την εμπόδιζαν.H Αγγελική καταδιώχτηκε, πόνεσε, πείνασε για να φέρει στον κόσμο μια πολύτιμη ζωή. Μια κρίσιμη στιγμή, μια μικρή αθώα άτυχη κίνηση και μια εξήγηση που δόθηκε πολύ αργά από φόβο θα σταθεί μοιραία για τη σχέση μητέρας και παιδιού. Μια αλλόκοτη σχέση αγάπης και μίσους ανάμεσα σε μάνα και γιο με ολέθρια αποτελέσματα. Μπορεί, άραγε, ο χρόνος να γυρίσει πίσω; Μπορεί η αγάπη της μάνας να βρει δικαίωση στην καρδιά του γιου της;