Ραβιντρανάθ Ταγκόρ : αφιέρωμα γαι τα 150 χρόνια από τη γέννησή του - Βασιλειάδης, Δημήτριος Θ.; Βασιλειάδης, Δημήτριος Θ. (Ελληνο-Ινδική Εταιρεία Πολιτισμού και Ανάπτυξης, 2012)
Περιεχόμενα: Πρόλογος του Tsewang Topden, Πρέσβη της Ινδίας στην Ελλάδα Εισαγωγή του Δημήτρη Βασιλειάδη - "Πτερωτές Εκπλήξεις: Ποίηση και Μελωδίες του Ταγκόρ" του Λάντλυ Μουκοπαντιάγια - "Η Σχολή του Ποιητή" του Σουπρίγιο Ταγκόρ - "Γκιτάντζαλι και το Βραβείο Νόμπελ" του Νιράντζαν Μπανέρτζι - "Ταγκόρ: Ο Οραματιστής και ο Ερμηνευτής" του Έρνεστ Ρις - "Ο Άνθρωπος στο Κέντρο του Κόσμου: Οι ιδέες του Ταγκόρ για μια πλήρη εκπαίδευση" του Ουντάγια Ναράγιανα Σινγκ - "Γκάντι και Ταγκόρ" του Αμάρτυα Σεν - "Ραβιντρανάθ Ταγκόρ και Άγγελος Σικελιανός Δύο Ποιητές - Ένα Όραμα" του Ανδρέα Λ. Κατώνη Συζητήσεις του Ραβιντρανάθ Ταγκόρ με τον Άλμπερτ Αϊνστάιν: Ι. Γύρω από τη Φύση της Πραγματικότητας ΙΙ. Γύρω από τη Μοντέρνα Φυσική & Μουσική - "Ευλογημένος είμαι εγώ που γεννήθηκα σ' αυτή τη γη - Ένα Βιογραφικό Χρονοδιάγραμμα" της Πούρμα Μπανέρζι Ποιήματα του Ταγκόρ Πίνακας Φωτογραφιών Έργα του Ταγκόρ στην Ελληνική