Μαθήματα ψυχικής ανατομίας - Freud, Sigmund, 1856-1939 (Micromega ;, 1998)
Πέντε διαλέξεις που ο Φρόυντ έδωσε στο Πανεπιστήμιο Clark της Μασσαχουσέτης το Σεπτέμβριο του 1909 Η διαδικασία της ψυχανάλυσης είναι μια πραγματική ανατομία ψυχής - χωρίς νυστέρι, αλλά δύσκολη και επώδυνη πάντα. Ο πατέρας της ψυχανάλυσης, ο Sigmund Freud, παραμένει η αξεπέραστη αναφορά μιας επιστήμης που άνοιξε νέους, λαβυρινθώδεις δρόμους στη γνώση μας για την ανθρώπινη ψυχή, για τον άνθρωπο. Το βιβλίο αυτό περιέχει πέντε διαλέξεις που ο Freud έδωσε στο Πανεπιστήμιο Clark της Μασαχουσέτης, τον Σεπτέμβριο του 1909. Η θεωρία και η πρακτική της ψυχανάλυσης αναπτύσσονται στα κείμενα αυτά με τρόπο αδρό, παραστατικό, αποκαλυπτικό στην απλότητά του. Μια μοναδική εισαγωγή στην άβυσσο της ανθρώπινης ψυχής.