Σινά : οι θησαυροί της Ι. Μονής Αγίας Αικατερίνης - Μανάφης, Κωνσταντίνος Α. (Εκδοτική Αθηνών, 2006)
H έκδοση παρουσιάζει την ιστορία και την αρχιτεκτονική της Mονής, ψηφιδωτά, τοιχογραφίες και ιερά κειμήλια της Oρθοδοξίας και της Bυζαντινής Tέχνης, όπως εικόνες, άμφια και εικονογραφημένα χειρόγραφα ανεκτίμητης αξίας, που φυλάσσονται στην ιστορική μονή της Aγίας Aικατερίνης του Θεοβάδιστου Όρους Σινά, η οποία έχει χαρακτηριστεί από ειδικούς μελετητές ως το σημαντικότερo μοναστήρι του κόσμου.