Βιοηθική και βιοθεολογία - Ιερόθεος Βλάχος, Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, 1945- (Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου [Πελαγίας], 2005)
Η κλωνοποίηση, οι έρευνες στα βλαστοκύτταρα, η εξωσωματική γονιμοποίηση, οι εκτρώσεις, ο προγεννητικός έλεγχος, η μετάγγιση αίματος, οι μεταμοσχεύσεις, οι γονιδιακές θεραπείες, η ευθανασία, το δημογραφικό πρόβλημα, και η αντιμετώπιση των βιοηθικών προβλημάτων μέσα από την προοπτική της Ορθοδόξου Εκκλησίας, η οποία μπορεί να ονομασθεί βιοθεολογία.