Η Σταυροπηγιακή ιερά μονή Αγίου Αντωνίου Σιάπκας Καστανιάς Σερβίων - Μπέλλος, Αναστάσιος Ζ., 1934- (Δήμος Σερβίων-Βελβεντού, 2012)
Ένα καλαίσθητο και πολύ ενδιαφέρον βιβλίο με τον εύγλωττο τίτλο «Η Σταυροπηγιακή Ιερά Μονή Αγίου Αντωνίου Σιάπκας Καστανιάς Σερβίων» εκδόθηκε προσφάτως από τον Δήμο Σερβίων - Βελβεντού. Πρόκειται για τη Β΄ έκδοση του βιβλίου αυτού (επανέκδοσή του), που είναι πληρέστερη απ' την Α΄ τοιαύτη, η οποία είχε γίνει κατά το έτος 1989 στην Κοζάνη. Συγγραφέας του είναι ο γνωστός εκπαιδευτικός – δημοσιολόγος κ. Αναστάσιος Ζ. Μπέλλος, που κατάγεται από την εύανδρο Γαλατινή Κοζάνης. Το παρουσιαζόμενο βιβλίο είναι αφιερωμένο στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, κυκλοφόρησε δε και διατέθηκε στο κοινό την 28η Ιουνίου 2012, ημέρα που η Α.Θ.Π. επισκέφτηκε τον ιστορικό Δήμο Σερβίων – Βελβεντού. Το προλογίζουν, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλος και ο δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού κ. Βασίλειος Κωνσταντόπουλος Το εμπροσθόφυλλό του (η όψη του) κοσμείται από μία υπέροχη φωτογραφία τής θεματικής του ιεράς μονής, ενώ το οπισθόφυλλο έχει μία φωτογραφία του γραφικού χωριού Καστανιά Σερβίων, στην περιοχή του οποίου βρίσκεται.