Παρασκευή βράδυ - Bernheim, Emmanuelle (Ωκεανίδα, 1998)
Η Λωρ άνοιξε το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου. Πήρε βαθιά αναπνοή. Οι πόρτες ήταν ασφαλισμένες. Δεν διέτρεχε κανέναν κίνδυνό. Έκανε ζέστη. Άκουγε μουσική. Ήταν Παρασκευή και πήγαινε να δειπνήσει στους φίλους της. Κι από αύριο, για πρώτη φορά στη ζωή της, θα συζούσε με κάποιον. Σκοτεινή χειμωνιάτικη νύχτα. Το μετρό έχει απεργία. Οι δρόμοι φρακαρισμένοι. Πραγματική περιπέτεια να τους διασχίσεις. Κι ο έρωτας, άλλη περιπέτεια, ανοίγει δρόμο μέσα στην ομίχλη.