Για μια μόνο φωνή - Tamaro, Susanna, 1957- (Ωκεανίδα, 1996)
Ιστορίες παιδιών μοναχικών, δυστυχισμένων, κακοποιημένων. Ημερολόγια και διάλογοι πλασμάτων ευάλωτων, πληγωμένων από την κτηνωδία του κόσμου. Η συγγραφέας έγραψε τα πέντε διηγήματα του βιβλίου με το αίσθημα και την ανάμνηση της δικής της παιδικής ηλικίας. Είναι σαν μια πηγαία φωνή διαμαρτυρίας, χαμηλότονη και συγκινητική από τα πιο αδύναμα και έρημα πλάσματα τούτης της γης. Η αφήγηση τους, απλή και συνάμα ποιητική, ζωντανή και συνταρακτική, δίνει σ' αυτό το βιβλίο μια ιδιαίτερη γοητεία.