Οι νύχτες της Αζέντ - Akalay, Lotfi, 1943- (Ξένη λογοτεχνία / Λιβάνης, 1996)
Στο Μαρόκο, σε αυτή τη χώρα που είναι συνονθύλευμα μυρωδιάς, αισθήσεων, χρωμάτων, ο Καμίλ και ο Καμάλ αναζητούν μέσα από τις γυναίκες τη μαγεία του ερωτισμού. Η Αζέντ, η αφηγήτρια του μυθιστορήματος, κρατά σε εγρήγορση τον άντρα που θέλει να την κάνει«νόμιμη» γυναίκα του, ενώ έχει σκοπό αργότερα να τη χωρίσει, εξιστορώντας του, κάθε νύχτα, ταερωτικά παθήματα ενός άλλου άντρα, του Μοχτάρ, θύματος μιας ξέφρενης αναζήτησης της ηδονής. Πέρα από τον ερωτισμό και την όμορφη ατμόσφαιρα μιας διήγησης γεμάτης γρήγορες εναλλαγές,σκιαγραφείται η ζωή στο Μαρόκο.