Καυτή κατάσταση - Hawke, Ethan, 1970- (Σταθμός στη σύγχρονη λογοτεχνία, 2002)
Η ιστορία εκτυλίσσεται στη σύγχρονη Νέα Υόρκη. Ο Γουίλιαμ είναι ηθοποιός, ένας γοητευτικός άντρας και αρκετά σίγουρος για τον εαυτό του. Όταν γνωρίζει τη Σάρα, μια ανερχόμενη τραγουδίστρια, κάνει το πρώτο βήμα και τότε νιώθει πως κάπως έτσι πρέπει να είναι μια πραγματικά καυτή κατάσταση. Δεν έχει ξανανιώσει έτσι, αυτή η κοπέλα διαφέρει, θα μπορούσε να είναι η γυναίκα της ζωής του. Στην πρώτη του συγγραφική απόπειρα, ο Ίθαν Χωκ γράφει με τρυφερότητα για κάτι οικείο. Την πρώτη αγάπη, την πρώτη απογοήτευση, τον ανεκπλήρωτο έρωτα, αυτή την αίσθηση ότι τα έχεις όλα και τίποτα.