Αίτηση για τηλέφωνο - Camilleri, Andrea, 1925-2019 (Ωκεανίδα, 1998)
Την άνοιξη του 1995 βρήκα στο σπίτι, ανάμεσα σε παλία χαρτία, ένα υπουργικό διάταγμα για την παραχώρηση μιας προσωπικής τηλεφωνικής γραμμής.Το έγγραφο συνεπαγόταν ένα τόσο πυκνό δίκτυο γραφειοκρατικών και δοικητικών διατυπώσεων, ώστε έτσι ένιωσα αμέσως την επιθυμία να γράψω μια φανταστική ιστορία πάνω σε αυτό το θέμα.