Πουλώντας την Όλγα : ιστορίες παράνομης διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων και αντίστασης - Waugh, Louisa (Βιογραφίες, μαρτυρίες, 2009)
Τι ακριβώς συμβαίνει με το τράφικινγκ των γυναικών; Συγκλονιστικές αποκαλύψεις, ιστορίες δυναμίτης. Ένα βιβλίο που αφορά στην παράνομη διακίνηση ανθρώπων, το περίφημο "human trafficking". Η συγγραφέας ταξιδεύει στις χώρες απ' όπου διακινούνται συνήθως γυναίκες για να εργαστούν, τις περισσότερες φορές χωρίς τη θέληση ή τη συναίνεσή τους, στη βιομηχανία του σεξ χωρών της ΕΕ. Στη Μολδαβία συναντά την Όλγα, η οποία της αφηγείται τη δική της ιστορία με άγριες, σπαρακτικές λεπτομέρειες. Αυτά τα ταξίδια είναι θαρραλέες προσπάθειες επιτόπιας κατανόησης της παράνομης διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων και διερεύνησης του γιατί το εμπόριο αυτό παραμένει το ταχύτερα αναπτυσσόμενο οργανωμένο έγκλημα του κόσμου, παρά την παγκόσμια ευαισθητοποίηση, τις αδυσώπητες εκστρατείες κατά της εμπορίας ανθρώπων και των αυξανόμενων αριθμών ενόχων που φυλακίζονται.