Το πράσινο πετράδι - Chapsal, Madeleine (Ωκεανίδα, 1986)
[...] Στο μυθιστόρημα αυτό, που προβάλλει στο προσκήνιο την τραγωδία ενός πάθους, όλα, τόσο η πλοκή όσο και οι πρωταγωνιστές, είναι αυθεντικά και φανταστικά ταυτόχρονα. Από τρελό έρωτα μια γυναίκα εγκαταλείπει την καριέρα της σαν συγγραφέας, κόβει κάθε σχέση με το παρελθόν της, τις συνήθειές της, για να γίνει ο Πυγμαλίων - η σκλάβα; - ενός άντρα αισθητά πιο νέου από αυτήν και που περνάει μια δύσκολη φάση της ζωής του. Οι δυο τους, σφιχταγκαλιασμένοι παθιασμένα τόσο με τα κορμιά όσο και με τις καρδιές τους, χαίρονται μια ευτυχία που φαίνεται απόλυτη, χωρίς σκιές και κηλίδες. [...]