Παιχνίδια της ώριμης ηλικίας - Landero, Luis, 1948- (Ωκεανίδα, 1995)
Ο Γκρεγόριο Ολύας, μικροϋπάλληλος στη Μαδρίτη, έχει εγκαταλείψει από καιρό τα όνειρα και τις φιλοδοξίες της νιότης του, και ζει ήσυχα και μονότονα με την απλή, γλυκιά γυναίκα του και την εκρηκτική πεθερά του. Μια τηλεφωνική σχέση μ έναν εμπορικό αντιπρόσωπο, τον Χιλ, έναν ανθρωπάκο πνιγμένο στην ασφυκτική ατμόσφαιρα της επαρχίας, κι αυτόν με γκρεμισμένα όνειρα, του φέρνει πίσω τον παλιό καημό του κι επινοεί μια καινούργια προσωπικότητα. Ο Γκρεγόριο μεταμορφώνεται σε Φαρόνι, όπως ονειρευόταν άλλοτε να γίνει -μηχανολόγος, ποιητής, πολύγλωσσος, ταξιδευτής, τολμηρός στον έρωτα, κατά βάθος μια θλιβερή καρικατούρα ξεπερασμένου «κουλτουριάρη».